Hyllställ

Hyllställ och lagerinredning

Hos oss hittar du ett brett utbud hyllställ, lagerhyllor och förrådshyllor anpassade efter dina behov. Öppna eller slutna gavlar, öppna eller slutna ryggar samt hyllplan – möjligheterna är stora när du investerar i hyllställ hos oss.

Våra lagerhyllor kan anpassas med olika typer av hjälpmedel så att de passar din verksamhets specifika behov. Med sluten rygg och gavel samt en dörrsektion kan man enkelt skapa ett skåp som går att låsa. Hyllställen är flexibla och kan monteras som enkelställ eller som dubbelställ genom att placera dem rygg mot rygg.

Kontakta oss för en offert, om du har några frågor eller om du vill boka in ett möte!


Flexibla system med hög kvalitet

Våra system håller hög kvalitet och finns i ett flertal storleks- och belastningsalternativ för att kunna passa alla olika former av verksamheter.

Våra hyställ och andra produkter inom lagerinredning tillverkas i många olika storlekar, kan utökas eller byggas ut och finns för flera olika ändamål. För ett smidigare och säkrare lager!

hyllställ

Lagerinredning med smarta tillbehör

Med hjälp av en rad kvalitativa tillbehör kan vi erbjuda lösningar som underlättar din verksamhet genom effektivare och smidigare förvaring. Vi vet att ordning och reda kräver bra förutsättningar.

Oavsett om du behöver nya möjligheter inom ditt nuvarande hyllsystem eller om du behöver något helt nytt så rekommenderar vi att du kontaktar oss så ser vi till att du får vad du behöver. Våra huvudmodeller för hyllställ är BIFAB och HI280. Läs mer om dessa här nedanför. Du är även välkommen att ringa så kan en av våra kunniga och serviceinriktade medarbetare hjälpa dig att hitta rätt hyllställ.

Begagnade hyllställ

Håll ordning och reda med våra olika varianter av begagnade hyllställ. Med deras hjälp kan du enkelt lagerhålla gods, samtidigt som du får bra koll på dina produkter. Vi har begagnade hyllställ av olika fabrikat, i olika höjd, bredder och djup, nya som begagnade.

Om du är intresserad av begagnade hyllställ och annan lagerinredning så hittar du ett brett utbud hos oss. En begagnad lagerhylla som du hittar i vårt utbud är alltid noggrant genomgången och av högsta klass. Du kan vara trygg i att begagnade produkter ur vårt utbud kommer att hålla för dina behov. Dessutom är det prisvärt att köpa begagnat – och inte minst miljövänligt då du sänker belastningen på miljön genom att köpa begagnat och återanvända hyllställ och lagerhyllor.

FAKTA: Våra hyllställ

BIFAB

Detta är vårt eget sortiment av hyllställsgavlar och stolpar som möjliggör användandet av flera olika modeller av både nya och begagnade hyllplan. Stolpen är av universalmodell och kan därmed kombineras med ett flertal av de begagnade hyllplan som finns på den svenska marknaden. I BIFAB-sortimentet ingår delar som ger stor användbarhet och flexibilitet:

 • Gavelstag – när öppen gavel önskas.
 • Ryggkryss – stabiliserar stället i sidled.
 • Gavelplåt – när du behöver täcka gaveln.
 • Ryggplåt – när täckt rygg önskas.
 • Sockel – när du behöver täcka utrymmet mellan nedersta hyllan och golvet.

HI280

Modell HI280 är ett hyllsystem som är enkelt i sitt grundutförande, men kan kombineras och byggas ut med många olika tillbehör. Systemet är utformat och passar utmärkt för bland annat elektronikindustrin. Fokus ligger på att använda så få komponenter som möjligt.

Detta hyllställ går att använda inom många områden. Det kan byggas som ett traditionellt hyllsystem eller som höglager eller flervåningssystem. HI280 fungerar lika bra oavsett om du har ett fristående lager med manuell plockning eller ett stort centrallager med automatiska funktioner. Systemet behöver inget krysstag, vilket gör att förvaringsdjupet enkelt kan maximeras. Galvaniserat stål ger hyllorna en jämn och hög kvalitet.

Hyllställ och lagerhyllor – fördelar

Förutom att maximera utrymme och vara anpassningsbart till olika typer av lagerutrymmen har hyllställ följande fördelar:

 • Hyllställ är lätta att installera och kan användas som ett ”plug-and-play” system, där delar från andra hyllsystem kan passa in,
 • Hyllställ är robusta och hållbara och kan anpassas till riktigt tung lagerhållning.
 • Hyllställ ger en möjlighet att organisera och hitta saker enkelt oavsett om det handlar om ett lager eller en industrilokal.
 • Det gör det lättare att uppdatera lagringssystemet. Hyllställ är säkra och håller god kvalitet.
 • Hyllställ kan anpassas till olika typer och storlekar av lagerutrymmen.

Frågor och svar om hyllställ

Varför ska jag använda hyllställ?

Hyllställ är ett effektivt och prisvärt system för att lagra produkter, utrustningar eller material. Det hjälper till att organisera och optimera lagringsutrymmet eftersom det maximerar utrymme och är lätt att anpassa till olika typer av lagerutrymmen.

Vilka andra användningsområden har hyllställ?

De kan användas som bokhyllor och skåp för att organisera kontorsmaterial. De kan även användas i butiker för att visa produkter och hålla dem organiserade och för hemmabruk som bokhyllor, skohyllor eller exponeringar av vackra saker.

Hur ska jag välja rätt hyllställ?

Tänk bland annat på detta innan du gör ditt val:

 • Vad är syftet med din lagerhylla?
 • Hur stort utrymme har du tillgång till?
 • Vilka typer av produkter ska förvaras på hyllorna?
 • Vilka säkerhetskrav måste uppfyllas?

Smidiga hyllsystem – några tillbehör

Genom att använda rätt sorts skydd och tillbehör skyddar du dina hyllsystem och sparar på hyllställens bärförmåga, samtidigt som företagets kostnader hålls nere. Här är några av de tillbehör som kan vara bra till dina pallställ:

 • Inläggsplan. Med hjälp av gedigna inläggsplan kan du optimera hanteringen av pallstället. Detta underlättar främst om du har gods i mindre dimensioner som kräver hyllplan.
 • Nätplan. Med hjälp av dessa får du en flexibel och effektiv logistik oavsett dimension. Dessutom är nätplan en bra lösning om du vill hantera gods utan pallar.
 • Säkerhetsinlägg. Används i första hand som förvaring av halvpallar eller rasskydd, där de på ett effektivt och smart sätt kan förvara halvpallar på en liten yta.

Lagerinreding – att tänka på när jag ska köpa pallställ

Det viktigaste när du väljer lagerinredning är flexibilitet. Det är mycket viktigt att hyllsystemet kan byggas ut och byggas om. Det kan bli väldigt dyrt om du måste köpa helt nya pallställ när förvaringsbehoven förändras.

En annan viktig punkt är att ta hänsyn till lokalens begränsningar. Takhöjd, pelare och andra hinder kommer att påverka hur du kan placera din pallställ och lagerhyllor. Mät och notera detta noga – och glöm inte att kontrollera åt vilket håll eventuella dörrar öppnas eftersom det påverkar hur nära du kan sätta upp dina hyllor.

Förrådshyllor bör vara stabila och av hög kvalitet

Av både säkerhetsmässiga och ekonomiska skäl är det viktigt att pallställ, förrådshyllor, skåp och annan lagerinredning är tillverkade för att tåla tuff användning. Pallar kommer att sättas in och plockas ut många gånger, därför måste hyllorna tåla vikten av produkterna och vara stadiga och pålitliga.

Det är därför viktigt att din lagerinredning är tillverkad för att tåla den belastning den ska utsättas för i den dagliga verksamheten. Om du kontaktar oss kommer du att få kompetent hjälp att hitta förrådshyllor och pallställ som passar dina behov och håller länge.

Utrusta gärna pallställen med påkörningsskydd för att skydda mot påkörningar av truckar och lastbilar. På så vis kommer du inte att behöva byta ut hyllsystemets stolpar och gavlar på grund av krockskador.

Stabila skåp för ditt lager

Ett stabilt och säkert skåp skapar trygghet, säkerhet och ordning på ett lager. Hos oss hittar du många olika prisvärda skåp för lagerverksamhet av hög kvalitet, såväl nya som begagnade. Skåpen är tåliga och anpassningsbara och finns i ett flertal storlekar och utföranden. Köp stabila skåp för förvaring av verktyg, material och annat.

Om du har behov av en speciell typ av skåp som är anpassade för dina behov och önskemål erbjuder vi även specialtillverkade varianter. Kort sagt kan vi leverera prisvärda lagerskåp för alla behov.

Fakta hyllställ – detta påverkar bärkapaciteten

Det finns flera faktorer som påverkar hyllställens bärkapacitet. Dels utrustningens knäcklängd, det vill säga hur långt avståndet är mellan golvet och det första balkparet samt höjd mellan övriga balkpar. Det är dessutom viktigt att lagerhyllan är monterad enligt tillverkarens anvisningar. Det är även viktigt att inte blanda gavlar och bärbalkar av olika fabrikat. Risken finns då att hyllstället ger vika vid belastning.

Dessutom är det viktigt att utrustningen inte är skadad. Tester har visat att mindre intryckningar och bucklor kan minska bärförmågan på enskilda stolpar på ett väsentligt sätt.

Proffs på allt inom lagerinredning

Intresserad av nya hyllställ/lagerhyllor, skåp eller andra tillbehör till ditt lager? Kontakta oss - vi tillhandahåller ny och begagnad inredning för lager och produktion. Vi är kända för att ge alla kunder riktigt god service genom en kombination av tillgänglighet och närhet.

All vår begagnade lagerinredning är besiktigad och rekonditionerad innan den säljs vidare – detta ger dig som kund en stor trygghet i att produkterna lever upp till högt ställda säkerhetskrav. Dessutom leder detta återbruk att belastningen på miljön minskar.

Intresserad av stabila och flexibla hyllställ och annan lagerinredning? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!

Hos oss hittar du den lager- och förrådsinredning du behöver